Wat is garen?

 

 

 

basisbeginselen van garen

Wat is garen?

Garen is een stapelvezel gemaakt van korte vezels die snel ontkiemen. Het is het resultaat van de complementaire actie van twee of meer vezels die zich na het ontkiemen samenvoegen tot een langere structuur of vezel. Het type garen vertelt u de mechanische en chemische samenstelling van het materiaal. Wol is een populaire synthetische vezel, net als acryl en nylon. Een goede vergelijking is die met rayon. Van rayon wordt gezegd dat het een superieur vezelmateriaal is dan katoen en polyester, omdat het meer vocht absorbeert en kreukvrij is. Synthetische garens zijn ook zeer aantrekkelijk, zeer goedkoop, en worden zelfs gebruikt voor modedoeleinden. Synthetische wolsoorten zijn ook van zeer hoge kwaliteit en zeer elegant.

Wat is garen geteeld?

Wol wordt geproduceerd door de lichaamsbouw van het schaap, aangezien het een anigrator is. De samenstelling van de vezel bestaat hoofdzakelijk uit zetmeel, dat een noodzakelijk bestanddeel is voor de groei van het schaap. De kleur van de wol komt van het dieet van het schaap. Het dieet speelt een belangrijke rol bij de kleur van de wol. De structuur van de vezel maakt de vorming van rechtopstaande en buisvormige vezels mogelijk. Helder gekleurde wol wordt gemaakt van rayon, terwijl donkere wol van acryl wordt gemaakt. De keuze van de kleur zal afhangen van de bedding van uw schaap.

Hoe wordt garen gemaakt?

De samenstelling van de vezel wordt sterk ontwikkeld via een mechanisme dat bekend staat als de Dunlop-methode. De daler-methode is de meest voorkomende. Zij wordt gemaakt door het weken van de vezel in water zonder deze te vervormen. Het weken helpt de zwelling voort te zetten zonder rimpels te vormen, en het aan de lucht gedroogde mengsel wordt eenvoudig op de vezel aangebracht.

Wol is een zeer nuttige vezel voor verwarmingsdoeleinden, het isoleert en geleidt warmte. Het is hygiƫnisch, en is een goede isolator. Het wordt gebruikt in een verscheidenheid van producten, zoals: kleding, lichaamsgietwerk, was, zeep, en brandstof. Een tekort aan wol kan op verschillende manieren tot economische verliezen leiden. Daarom wordt de productie en het gebruik van wol zeer nauwlettend in de gaten gehouden.

incubatietemperatuur

De incubatietemperatuur is de reden waarom wol veel warmer is dan andere materialen. Het is warmer omdat de vezel jong is en de zich ontwikkelende laag nog niet volledig verzadigd is. De temperatuur voor de ideale groei van wol is ongeveer 55 graden Celsius. Voor zijde is dat ongeveer 35 graden Celsius.

geoogst

Het oogsten van de wol is een nauwkeurig proces. Het is tijdens de oogst dat het schaap zich op zijn gemak kan voelen. Het schaap moet door het proces worden getrokken. De enigen die het proces kunnen zien, zijn de schapen en de wevers die bij de oogst aanwezig zijn. De anderen kunnen de oogst zien zoals hij is.

Controle van de kwaliteit

Jonge wol is zeer zacht en camoufleert eventuele gebreken in de wol. je kan wol ook online bestellen De lengte van de wol is ook een belangrijke factor bij de controle van de kwaliteit. De lengte van de wol is de belangrijkste reden waarom de wol mettertijd zachter wordt. Ook de knoppen van het schaap spelen een rol bij de kwaliteit van de wol. Doordat het schaap een zeer Kasal hoofdstuk is, kan de wol goed luchten en drogen.

Add a Comment

Your email address will not be published.