Wat is coachen?

Coach Leiden

Wat is coaching en hoe verschilt het van andere dingen die wij vroeger als coaches kenden en als sport begrepen, en waarom zou een manager een coach moeten inhuren?

Wij denken misschien dat coachen dit of dat is, voor mij is wat karate een zeker teken van succes en ik zou proberen op dat succes voort te bouwen door een les of twee te volgen en een juist paard achterna te lopen, als er al zijn in de blokken. In de sport oaching hebben we attributie-attributen – deze attributen hebben te maken met onze emoties en de manier waarop we die emoties tonen als onderdeel van het team en uiteraard ook in onszelf. Laten we eens kijken naar de emoties

Emoties en emoties coach coaches

Emoties zijn overal om ons heen en we gebruiken ze om ons uit te drukken en een algemene toon en gevoel voor het team als geheel te zetten. Op sportief niveau kunnen we ze allemaal gebruiken in een sportdagcontext voor vreugde, voor jaloezie, om ervoor te zorgen dat we plezier hebben. Hoe vaak zijn we ons niet bewust geweest van wat we van binnen zien, horen en voelen, maar niet van hoe we met deze aanwijzingen omgaan. Waarom zien we, als we woede voelen, diezelfde woede bij onze teamgenoten? Datzelfde drama tussen twee mensen gebeurt op kantoor en thuis.

Emoties voor het team zijn nodig om te voelen dat zij deel uitmaken van dat succes, om een gevoel van authenticiteit te hebben in onze interacties en om soms allemaal het gevoel te hebben dat we dingen als frustratie en woede gewoon kunnen loslaten. Emoties als rolmodellen en als voorspellers van wat er gaande is binnen een individu, een familie of een team. Wanneer een manager er niet in slaagt emoties te herkennen, heeft hij de neiging zijn eigen consequenties te creëren en vaak een contra-productieve aanpak te vinden voor de onevenwichtigheid die daardoor ontstaat.

Wat is coaching?

Coachen gaat over anderen helpen het beste te maken van wat ze op dit moment doen. Coachen gaat over het leiden of ondersteunen van de toekomst. Coachen gaat over luisteren en geduld hebben met mensen op alle niveaus, bijna een universele kwaliteit. Mensen vertellen wat ze anders hadden kunnen doen of in dit moment – “als je het had kunnen zien?” In coaching streven we naar het ontwikkelen en laten groeien van de motivaties van mensen om een doel te bereiken. We willen teruggaan naar wat belangrijk voor hen is en hen helpen hun opties en middelen te herkennen, zodat ze beter geïnformeerde keuzes kunnen maken over het bereiken van de toekomst die ze willen.

Het zit hem altijd in de balans tussen wat we denken te zien en wat we niet zien, dus in leiderschap – er zijn één-op-één situaties, situaties waarin we dingen vrij duidelijk kunnen zien en er zijn er die veel moeilijker te zien zijn. We willen ons met mensen verbinden op een manier die gemakkelijk te begrijpen is en we willen begrijpen hoe diep onze relatie gaat, zodat hun welzijn en ontwikkeling maximaal is. Als coachende mentor voor de toekomst. Denk out of the box, maar met een open geest en sta open voor onbekende en onverwachte antwoorden.

Leren hoe te reageren op bepaalde situaties, gesprekken en mensen zijn vaardigheden en soms heb je een coach nodig om je te helpen nieuwe manieren in praktijk te brengen en om je cliënten te testen op hun veerkracht in soms onverwachte situaties.

Sta volledig open voor iedereen, ongeacht hun stijl, spirituele achtergrond, leeftijd, achtergrond enz. Het zijn echt goede mensen om mee te werken, dus wees geduldig met het proces en de cliënt – ze zitten in verschillende fasen van hun leven, of hun leven gaat een andere vorm aannemen. Je ziet dit niet – je bent misschien een expert in één ding, maar niet in veel dingen… In coaching stijlen en systemen kijken we om het volledige scala van communicatie te begrijpen, anonimiteit en vertrouwen zijn fundamenteel.

De meeste managers zijn meer van nature gecoacht en volgen coaching op, maar sommigen van hen voelen zich niet op hun gemak om te coachen, zijn er nog niet klaar voor, of hebben niet eens genoeg informatie om een interessante keuze te maken wanneer de cliënt naar hen toekomt met waar ze aan willen werken. Het is alsof je een sportteam hebt zonder iemand om hen te coachen, een Pattern connectivity pairONE to88, bijvoorbeeld – het is geen team; het beschrijft de unieke speciale handtekening van een mHaver van karakter en ultra dualiteit moet lopen en dus komt het vanzelf.

Wat is coaching?

Coaching is ontworpen om u te helpen om van waar u nu bent in uw leven op dit moment, en verandering wilt maar vastzit, te komen tot kristalheldere helderheid over wat u wilt in uw leven en een proces om u daar te brengen. De coaching gebeurt in partnerschap en is gebaseerd op een kader van coaching versus consultancy: coaching concentreert zich op het bereiken van het gewenste resultaat uit een lange lijst van activiteiten, terwijl consultants het onderliggende managementsysteem of proces aanbieden dat kan worden toegepast op veel verschillende mensen, veel verschillende situaties.

Add a Comment

Your email address will not be published.