Vrouwen helpen hun stem te vinden

Coach Den Haag
 

Leider zijn is nooit gemakkelijk. Je daagt je team voortdurend uit, stelt hun ideeën ter discussie en dwingt hen verder te gaan dan waartoe zij dachten in staat te zijn. Maar niet alle leiders zijn hetzelfde. Sommigen gedijen bij voortdurende verandering, anderen hebben structuur nodig om zich te kunnen concentreren en weer anderen hebben mensen nodig die hun eigenaardigheden begrijpen en hen kunnen helpen om de uitdagingen die zij onderweg tegenkomen, te overwinnen. Het is dan ook geen verrassing dat de beste leiders bepaalde eigenschappen gemeen hebben. Ze zijn zelfverzekerd, maar staan ook open voor feedback en zijn bereid om van anderen te leren – of die persoon nu in hun team zit of daarbuiten. Uiteindelijk zijn de beste leiders mensen die weten hoe belangrijk relaties zijn om als bedrijf te floreren – zowel voor henzelf als voor iedereen om hen heen. En als ondernemer met een passie voor coaching in Den Haag en omgeving van vrouwelijke ondernemers is dit iets waar ik altijd rekening mee heb gehouden bij het aannemen van nieuwe teamleden of het evalueren van onze huidige werknemers.

Wat maakt een goede leider?

Als coach helpt het me enorm om de persoonlijkheid van de persoon met wie ik werk te begrijpen. Ik wil weten wat hun sterke en zwakke punten zijn. Ik wil begrijpen hoe ze denken en hoe ze beslissingen nemen. Ik wil weten wat ze willen en wat ze niet willen. En dan wil ik zien hoe ze deze eigenschappen toepassen op het team dat ze leiden. Want het gaat er niet alleen om jezelf te zijn, het gaat er ook om de juiste persoon op het juiste moment te zijn. Daarom is het belangrijk om verder te kijken dan alleen de oppervlakte en uit te vinden wat er echt speelt in de persoon die je team leidt. Want je wilt niet alleen een geweldige leider aannemen, je wilt een geweldig persoon aannemen die toevallig ook een leider is.

Een slechte baas is hetzelfde als een slechte coach – dus hoe vind je de goede?

Een geweldige leider vinden kan een beetje een uitdaging zijn. Er zijn genoeg goede en slechte leiders in de wereld. Maar de grote vinden is een ander verhaal. De perfecte leider vinden die toevallig ook geweldig kan leiden, is een uitdaging waaraan u en uw team moeten werken.

Enkele van de beste manieren om dit te doen:

  • Nodig mensen uit om bij je team te komen. U moet eerst vertrouwen opbouwen met uw team voordat u vertrouwen met hen kunt opbouwen. En er is geen betere manier om dit te doen dan mensen uit te nodigen om bij je team te komen. Kies mensen waarvan je denkt dat ze leiders kunnen zijn. Want hoewel u misschien het beste weet hoe u uw team moet leiden, weet u niet het beste hoe u een team moet leiden. En dat is precies waarom je teamleden nodig hebt die je ook kunnen helpen hen te leiden.

  • Creëer een omgeving waarin mensen zich veilig voelen om hun ideeën te uiten, hoe onpopulair ze ook mogen zijn. Dit is iets wat ook buiten het kantoor gebeurt, in je persoonlijke leven. Dus als mensen zich veilig voelen om dit in de zakelijke omgeving te doen, geeft hen dat het vertrouwen om dit ook in hun persoonlijke leven te doen. Dus dat is iets wat je moet opbouwen in je bedrijf.

Hoe kunnen we vertrouwen in vrouwen opbouwen?

Er zijn veel manieren om vertrouwen in iemand op te bouwen. En de uitdaging ligt in het vinden van de juiste manier. Want vertrouwen is een lastig iets: het is iets wat je opbouwt, niet iets wat je hebt. Dus laten we even teruggaan. Wat vertrouwen is niet slechts één gevoel, maar een hele reeks gevoelens die komen met het begrip dat je in staat bent om een bepaald ding te doen. Als je vertrouwen hebt, voel je je prettig bij wie je bent als persoon en wat je doet als werknemer of ondernemer.

Conclusie

Uiteindelijk zijn de beste leiders mensen die weten hoe belangrijk relaties zijn om als bedrijf te floreren – zowel voor henzelf als voor iedereen om hen heen. En als ondernemer met een passie voor het coachen van vrouwelijke ondernemers is dit iets waar ik altijd rekening mee heb gehouden bij het aannemen van nieuwe teamleden of het evalueren van onze huidige medewerkers.

Add a Comment

Your email address will not be published.