Kenmerken van een hoog sensitief persoon

Hoog sensitieve personen

Als je wilt weten welke eigenschappen je hebt die je kunnen helpen om je hoogsensitieve persoonlijkheid te ontwikkelen, lees dan verder.

Laat me eerst verduidelijken wat HSP niet betekent: HSP omvat slechts twee beschrijvende termen:

Hypnotherapie is een manier om met je dagelijkse problemen om te gaan en oplossingen te vinden. We hebben allemaal zowel positieve als negatieve aspecten in onze persoonlijkheid, maar meestal domineert één kant over de andere. Dat is typisch de kant die de positieve kant wordt genoemd. Hypnose is een belangrijk instrument om deze twee kanten van je persoonlijkheid op te lossen en te verhelpen.

Dit is het eerste belangrijke deel van uw persoonlijkheid dat u zich moet realiseren -De hoge gevoeligheidsfactor van u heeft de potentie om u op vele manieren te helpen.

Gevoeligheid – voor druk van andere mensen, voor je eigen emoties, voor omgevingsprikkels, enzovoort.

Pseudoscilia is het vermogen om dingen waar te nemen met behulp van je interne zintuigen, driedimensionaal. HSP’s hebben meestal een goede gevoeligheid in deze specifieke dimensie. Zij kunnen hun eigen emoties voelen, horen wat andere mensen zeggen en voelen wat dingen voelen. Ze zijn in staat om gemakkelijk het perspectief van andere mensen te begrijpen en kunnen zich inleven in andere mensen. Omdat ze erg gevoelig zijn, zijn HSP’s zich vooral bewust van het effect van hun omgeving op de omgeving die ze voor zichzelf creëren. Deze gevoeligheid en empathie bieden hen de mogelijkheid om te zorgen voor en begrip op te brengen voor mensen die in grote nood verkeren.

Een groot deel van empathie is het vermogen om gevoelig te zijn voor de gevoelens van andere mensen, hun moeilijkheden, emoties en zelfs hun fysieke symptomen. Het betekent in staat zijn om te detecteren wanneer mensen gekwetst zijn of emotionele pijn hebben, zelfs fysieke pijn. Het betekent in staat zijn om deze gevoelens aan te duiden temidden van alle onzin die er gaande is. Het is ook een groot deel van het vertrouwen dat een hoogsensitief persoon met andere mensen moet opbouwen.

De kenmerken van een hoogsensitief persoon zijn talrijk en bestrijken een groot spectrum, hoewel er enkele constante kenmerken zijn die HSP’s bezitten.

Een hoogsensitief persoon is vaak gevoelig voor stemmingen, emotionele toestanden, fysiologische veranderingen, gewaarwordingen, en soms zelfs lichamelijke en emotionele aandoeningen van andere mensen.

Zij zijn zeer gevoelig voor non-verbale communicatie via lichaamstaal en spraak. HSP’s zijn meestal gevoelig voor bepaalde kenmerken met name in de manier waarop mensen converseren, bewegen, staan of hoe ze spreken.

Zij hebben de neiging om een sterk ontwikkelde zintuiglijke woordenschat te bezitten, ook al zijn zij lichamelijk in staat om wat zij waarnemen zo goed mogelijk uit te drukken. HSP’s hebben de neiging om te veel te communiceren en dit leidt tot frustratie en weerstand tegen anderen.

Mensen die gewoonlijk een van de HSP kenmerken vertonen kunnen ook omschreven worden als buitenbeentjes, een beetje ongewoon of in your face. Ze zijn in staat om hun gevoelens zodanig te uiten dat ze niet altijd herkend of zelfs erkend worden. Mensen hebben de neiging om deze mensen te zien als inzichtelijk en inspirerend, maar ze kunnen ook de neiging hebben om hen te vermijden vanwege hun gevoeligheid. Het komische aspect van deze eigenschap is dat HSP attributen zeker overdreven zijn en sommige mensen ongemakkelijk kunnen maken.

Hooggevoeligheid is vaak een aspect van het verouderingsproces. Gewoonlijk ontwikkelt de gevoeligheid en empathie zich als reactie op de stressoren in ons leven. Mensen die zich bewust zijn van hun gevoeligheid zijn in staat om met deze stress om te gaan, en kunnen zelfs hun persoonlijkheid veranderen om te veranderen hoe ze op stressoren reageren.

Als empaat hebben HSP’s meestal het gevoel dat de mensen om hen heen een grote rol spelen in hun ontwikkeling en opvoeding, vooral omdat deze mensen het middelpunt van hun aandacht zijn. Visuele, auditieve en kinesthetische prikkels worden zo belangrijk voor deze individuen dat wanneer iemand hen op een bepaalde manier lijkt te laten voelen, hun wezen meestal wordt

Deze mensen zijn meestal goed in het onderhouden van relaties en kunnen ook worden gebruikt als leraren en gidsen, hoewel dit als hetzelfde kan worden geïnterpreteerd. HSP’s hebben meestal een grote gevoeligheid voor mensen die dicht bij hen staan, en kunnen de emotionele stemming en toestand van de mensen om hen heen goed aanvoelen.

HSP’s houden van lekker eten, dus zorgen ze er altijd voor dat ze hun favorieten bestellen. Deze eigenschap kan ook bindend worden voor alle eigenschappen van een hoogsensitief persoon. Hooggevoeligheid en gevoeligheid is niet goed of slecht, het hangt er gewoon vanaf hoe je het gebruikt en je eraan aanpast.

Add a Comment

Your email address will not be published.