Hoe uw team te ontwikkelen

Een deel van wat je van mij zult leren is mijn dag in, dag uit leren. Wat je ziet is wat je zult worden. Ik heb een passie voor het leren bouwen van high-performance teams en het werken met die individuen in die het verschil willen zijn in de output van hun teams. Ik coach leiders en managers die op zoek zijn naar oplossingen om de doelen te bereiken en succes te boeken.

“Wat is het verschil tussen een leider en een manager?”

Een leider is iemand waar mensen graag bij in de buurt willen zijn. Laten we eens kijken naar een aantal klassieke elementen die bij leiders en managers voorkomen:

– kracht gebruiken om energie in positieve richting te kanaliseren visie voor de toekomst creëren uitdagingen en verandering onder ogen zien een sterk groepsgevoel creëren werken aan hun emotionele intelligentie of EQ

Om al deze voordelen te bereiken, is het uw taak als leider om uw team te helpen om boven, over en waar zij willen zijn te komen.

Leiderschapscoach erkende dat sommige van de goede leiders in hun teams op het werk gewoon opdrachten uitdelen als een manier van leiding geven. De mensen aan wie leiding wordt gegeven voelen zich op geen enkele manier betrokken bij het nemen van verantwoordelijkheid om de doelen te bereiken. De manager is in feite slechts een rolhouder. De rol van de leider is om energie en focus in hun teams te steken en hun inspanningen te beheren om actie aan te moedigen in de richting van het bereiken van teamsucces. De hele leiderschapssituatie bestaat erin hun team te vertrouwen en de inspanningen van het team te ondersteunen tot ze klaar zijn voor het volgende niveau. Als ze er klaar voor zijn, moeten ze het team leiden.

Wanneer hun teamleden klaar zijn, moeten ze hen een specifieke tijd gunnen voor de strategische kwestie waar ze aan werken, zodat ze het voordeel van hun eigen inspirerende focus krijgen.

Het is belangrijk dat leiders zich ervan bewust zijn dat hun teams op een consistent niveau aan hun ontwikkelingsbehoeften zullen voldoen, op voorwaarde dat zij de middelen en de steun krijgen die nodig zijn om succes te boeken. Het is even belangrijk voor leiders om hun teamleden de visie te laten bepalen. Het is echter van cruciaal belang dat de leider niet te veel managet tot het zover is. De leider moet ervoor zorgen dat hij het team grondig verzekert en feedback geeft. Dit wordt geholpen door een bewuste benadering van het betrekken van hun teamleden.

De leider moet zijn team aanmoedigen om verantwoordelijkheid te nemen. De rol van de leider is mensen te inspireren om te komen waar ze willen zijn door hen de juiste informatie en toegang tot de kennis te verschaffen die nodig is om hun doelen te bereiken. Leiders moeten hun teams vervolgens zoveel mogelijk vrijheid geven om de strategie en het plan uit te voeren.

Lees meer

Bewustzijn coachLeiderschapscoach

Add a Comment

Your email address will not be published.