Hoe je leven te veranderen

Bewustwording

Zelfbewustzijn is het vermogen om jezelf te zien en bewust verschuivingen en veranderingen om je heen te zien. Het is een verbazingwekkend proces en levensveranderend in de mate dat je de manier waarop je je voelt kunt veranderen door je te realiseren hoe je je voelt. Als we eenmaal begrijpen dat we gevoelens hebben, kunnen we kiezen hoe we ons willen voelen en veranderen naar hoe we ons willen voelen in plaats van te zijn en te blijven in de staat waarin we ons bevinden. Bewustwording is een waardering van ons innerlijke zelf. Het is een begrip van wie we zijn en van onze keuzes en handelingen. Het is ook het vermogen om de waarde in te zien van het oplossen van moeilijke problemen.

Het is van cruciaal belang dit aan jezelf uit te leggen. Het betekent niet dat als we problemen hebben, dat is omdat we iets verkeerd hebben gedaan. Het betekent dat we kijken naar wat de veranderingen in het leven op dit moment zijn en ook hoe we de dingen waarnemen om erop te reageren. Dit is een bewuste verbetering. Een voorbeeld kan ons helpen: stel dat u in een lange rij staat te wachten om online iets te bestellen en u ziet het computerscherm naar u glimlachen en u bent geïnteresseerd om meer over de site te weten te komen voordat u bestelt wat u wilt. Als u achterom naar de rij kijkt, zult u zien dat alle mensen in de rij een computer gebruiken, hetzij om verbinding te maken met het internet zodat zij internetbestellingen kunnen ontvangen, hetzij om de orde te handhaven of het gebruik van het bestelsysteem af te dwingen dat reeds in gebruik is.

Op elk willekeurig moment zullen er computerarbeiders aan tafel zitten met computerapparatuur zoals printers, dwazen, iemand die het verschil tussen goed en kwaad niet kent, iemand die echt onbeleefd is, iemand die het druk heeft en iemand die moeite heeft om te begrijpen wat de computer aan het doen is. Ook zal elk van deze mensen het leven ervaren op een bepaalde manier van omgaan met elkaar. En als we met elkaar praten, wordt wat de een zegt niet noodzakelijkerwijs door de ander begrepen. Dit komt omdat een sterke stille verbinding niet in real time, in realm, tussen twee mensen kan worden verkregen. Deze verbinding is er niet en kan op elk moment onbewust verbroken worden.

Bewustzijn is het vermogen om de waarheid te zien van wat er op elk moment gebeurt. Bewust zijn van onze gevoelens en gedachten is hoe we kunnen kiezen hoe we ons gaan voelen. Wanneer we al onze gevoelens en gedachten kunnen accepteren en ons bewust worden van onze interne emotionele reacties, ontdekken we hoe we ons door onze gevoelens en gedachten laten beheersen.

Dan leren we hoe we minder gehecht kunnen zijn aan hoe we ons voelen en hoe we onszelf kunnen accepteren. Het is hoe we kunnen veranderen wat we voelen en denken om iets anders te voelen en daardoor nieuwe en “tr UFO’s” te voelen (totdat we het universum verlaten). Vandaar dat we moeten leren een waarnemer in onszelf te zijn en steeds alert te zijn op wat er werkelijk gebeurt op het huidige moment in ons leven. Onvoorwaardelijk positieve gevoelens en gedachten is hoe we onze negatieve gevoelens en gedachten kunnen veranderen of elimineren, zoals – er is een goed humeur vandaag, er is iemand die altijd in gedachten komt die er niet is, er zijn geen goede voedselopties in de supermarkt vandaag, ik kan doen wat ik wil doen met mijn leven. Deze gevoelens en gedachten zijn goed voor 80% van onze emotionele energie en gedachten en het is aan ons om ze te herkennen en te kiezen hoe we ons willen voelen en wat voor energie we in ons leven willen om te creëren wat we willen alleen met onze gedachten. Hoe zou ons leven eruit zien als we ‘s morgens wakker werden, ongeacht hoe we ons voelen en dachten?

Wat zou er met ons gebeuren als wij ervoor kiezen om naar onze eigen subjectieve geest te kijken en niet naar de daden en emoties van anderen? Een voorbeeld. Hoe zou onze relatie zijn als we besloten te letten op wat we zeggen of doen? Zou het veranderen? Waarom? Is het mogelijk dat we onszelf zijn en ons bewust zijn van elk moment waarin we leven?

Om bewust te zijn moeten wij ons hoofd in de juiste richting hebben en houden en in een neutrale positie verkeren, niet voorbestemd zijn voor neigingen en niet gemakkelijk worden meegesleept door situaties, omstandigheden en toestanden. We moeten ons bewust zijn van wat we doen, vooral op het werk en hoe we dat doen, hoe we met mensen praten, hoe we ons uitdrukken tegenover anderen, hoe we reageren op situaties en omstandigheden, hoe we gedisciplineerd of ongedisciplineerd zijn en hoe we handelen naar alles en iedereen waarover we denken en voelen.

Zodat we ons bewust kunnen worden van de waarheid waarom we waarde aan dingen geven en hoe we iets willen waarderen. Het helpt ons onze rol te bepalen.

Lees meer

Revalidatie

Balans behandeling

Add a Comment

Your email address will not be published.