Hoe de essentiële energie in coaching te beheersen

 

Coaching Den Haag

Het proces is zeer eenvoudig. Het is het volgen van het coachingsmodel dat is gecreëerd door Anthony Robbins, voorzitter van de American Society for Training and Development. Wanneer het coachingmodel op een bepaalde situatie wordt toegepast, helpt het niet alleen de coachee, maar wordt het ook een katalysator voor anderen.

1. Het creëren van een Verantwoordelijke Coachingsomgeving en Verbindingen om Coaching te laten plaatsvinden.

Baby’s die de wereld ingaan, moeten worden verbonden en de grondbeginselen lerenvan wat ze doen en waarom ze doen wat ze doen. Dit is van vitaal belang. Vanaf de geboorte zijn onze levens gevuld met afleidingen en verbindingen met van alles en nog wat. Dit is in ons ingebouwd. Voor het jonge kind dat leert slapen, lopen en goed eten, zijn gezondheidsbehoeften vaak het meest vitale in ons leven. We hebben behoefte aan verbondenheid met knuffels, veel aandacht, het aanvaarden van onze gaven en lief spelen, zonder schuldgevoel. Leren van dit moment en dan voor de rest van ons leven uit onze routine worden gehaald, is een enorm geschenk.

2. Open om te leren en vragen te stellen.

Vragen stellen opent toegang tot nieuwe en levende mogelijkheden. Het coachingsverlangen van de coachee zal creatieve antwoorden openen die de uitdagingen met succes kunnen aanpakken. Vragen hebben vaak geen uitgesproken antwoorden, maar vaak creëren vragen een omgeving waarin de coachee de mogelijkheden kan zien en ook de manieren kan zien waarop hij/zij naar die mogelijkheden kan kijken om de antwoorden te vinden.

3. Creëer een ruimte voor de Coaching om plaats te vinden.

Als coaching hoger gaat dan een oppervlakte niveau; een diepte niveau voorbij het intellectuele niveau, geeft het een andere ‘vochtigheid’ aan de atmosfeer. Het opent een andere dimensie voor de manier waarop dingen zijn; een andere fysieke plaats, een andere polariteit voor de onrust van onze dagelijkse activiteiten. Het is niet alleen een ‘klusje’ maar ook een spirituele, emotionele en energetische plek om naar toe te gaan. Het is een plaats waar in de ruimte van puur potentieel, de 3 basiselementen van Lichaam, Geest en Spirit kunnen samenkomen in een staat van puur potentieel.

4. Hou je vers aan de aanhangers.

Michelle Considerosa zegt in haar boek Out With Passion: “De kunst van het schrijven van een boek is om met liefde te leven – als we de eerste regel of twee al voorbij zijn. Wanneer we de tijd hebben genomen om te schrijven, om onszelf het geschenk van plezier te geven, het plezier om gewoon te zijn, dan wordt het boek geboren, het ontspringt, kinderlijk en origineel in al zijn vormen en dimensies. Het kan groter worden, het kan groter worden, of het kan nog een beetje kleiner stromen, maar het komt van een andere plaats, van een andere liefde, en het is een boek. Het is poëzie en het is een liefdesbrief.”

5. Onvoorwaardelijke, vader-kind relatie

Een zeer belangrijk onderdeel van coaching is de band tussen de coach en de coachee. Beiden hebben een begrijpende en begripvolle relatie; een uitdrukking van hun beelden van de wereld. Niet een alles-of-niets met een antwoord, of een leven met een ander. Dit is een ervaring van transformatie; van het bewegen van de ene energie, de ene staat naar de andere. Een heel andere energie, een die ontstaat door de ervaring en de aanwezigheid van een grote relatie in deze ervaring die we ‘leven’ noemen. Een dynamische relatie waardoor de coachee het leven kan omarmen met angst, mislukking, mislukking vreugde, vreugde. Een relatie waarin de coach en de coachee zich op momenten van potentiële chaos tot elkaar kunnen wenden en zich tot elkaar kunnen wenden. Een relatie die een gevoel van heilige gemeenschap aanmoedigt, een plaats van waaruit er geen einde is, geen begin of einde. Die ruimte waar er geen verleden of toekomst is – alleen nu.

In het coachen van onszelf, of de cliënt, de ‘management’ coach, hebben we de mogelijkheid om een ontroerende gezelligheid te creëren in het aangezicht van buitengewone verandering. En daarin ligt een wereld die mogelijk wordt gemaakt door het vermogen om uit de spanning te springen en te zeggen, nu zie ik de wereld echt vanuit het perspectief van mijn cliënt. Dit vermogen om verder te kijken dan onze eigen adviseur probeert te worden wat we hier te zijn, om verbazingwekkend te zijn ‘in onze eigen huid’ in een nieuwe wereld.

Als coachende cliënt wordt u uitgenodigd om verder te experimenteren met de methodes van waaruit coaching wordt beoefend

Add a Comment

Your email address will not be published.