Fysiotherapie

Fysio Den Bosch

Er zijn verschillende soorten fysiotherapie. De meest voorkomende vorm van fysiotherapie wordt algemene oefentherapie genoemd. Deze vorm van fysiotherapie kan gericht zijn op het verminderen van gevoelloosheid in uw lichaam als gevolg van letsel, verlamming, gekte, of een andere reden. Ook wel orthopedische fysiotherapie genoemd. Dit type fysiotherapie omvat revalidatie van het bewegingsapparaat, wat meestal erg pijnlijk is voor de diabetespatiënt. Een ander type fysiotherapie heet specifiek programma, waarbij problemen van de halswervelkolom en ledematen kunnen worden behandeld. Deze vorm van fysiotherapie wordt musculoskeletale fysiotherapie genoemd. Een andere vorm van fysiotherapie heet rehabilitatieve fysiotherapie. Dit type fysiotherapie is een vorm van fysiotherapie die geen botten heeft, omdat de revalidatie wordt uitgevoerd in overeenstemming met een gewond lichaam.

Fysiotherapie speelt een belangrijke rol in uw behandeling. Het kan de pijn verminderen door de uitlijning of kromming van uw lichaam te corrigeren. Het kan u ook helpen uw bloedsomloop en zuurstoftoevoer te verbeteren en u terug te brengen op het activiteitenniveau van voor het letsel of de ziekte. Tegelijkertijd kan fysiotherapie uw spieren, weefsels en botten versterken, zodat u verder letsel kunt voorkomen of ervan kunt herstellen. U moet niet in fysiotherapie blijven nadat de verwondingen of het trauma volledig zijn genezen. Verdere verwondingen of trauma’s kunnen pijnlijker zijn en het herstelproces belemmeren.

Wanneer u een beginneling bent of wanneer bij u een letsel van geringe ernst is vastgesteld, kan fysiotherapie nuttig zijn om u beter in staat te stellen de dagelijkse activiteiten van uw leven uit te voeren. Fysiotherapie helpt u om uw spieren rust te geven, de gewrichtsfunctie te herstellen, de lichaamsfuncties efficiënter uit te voeren en uw uithoudingsvermogen te verbeteren. Het verbetert ook de bloedcirculatie en de zuurstofvoorziening. Dit helpt u om uw lichaam sneller te genezen. U wordt ook aangeraden om de risico’s en mogelijke complicaties die zich tijdens uw fysiotherapie kunnen voordoen, volledig te begrijpen. Blijf op de hoogte van alle medicijnen die u van uw fysiotherapeut krijgt. Uw therapeut moet u een gedetailleerd verslag geven van uw toestand. Dit zal u helpen om uw aandoening sneller te overwinnen.

Voor diabetespatiënten kan fysiotherapie helpen bij het onder controle houden van diabetische neuropathische symptomen zoals gevoelloosheid, tintelingen en pijn. Fysiotherapie helpt de bloedglucosespiegels te verlagen en helpt te voorkomen dat zich complicaties ontwikkelen. Een van de meest voorkomende complicaties bij mensen met diabetes zijn hartcomplicaties. Het vermindert het risico op een hartaanval en griep bij diabetespatiënten. Diabetici lopen ook het risico neuropathie te ontwikkelen, wat betekent dat uw zenuwen van de onderbenen naar de voeten beschadigd kunnen raken.

Het kan ook de pijn verminderen. Sommige diabetespatiënten krijgen neuropathische pijn aan hun voeten. Dit kan het gevolg zijn van spataderen of van ernstiger problemen met de bloedsomloop, bekend als diep-veneuze trombose. Artsen moeten soms een echografie of MRI van het getroffen gebied maken om uit te zoeken waarom. Patiënten die lijden aan neuropathische pijn wordt geadviseerd om zowel Insuline P NI crohns gezwollen vinger als een bloedtoevoerslang bij zich te dragen. Het helpt bij het controleren van de overmatige ontsteking in de neuropathie.

Er zijn twee soorten van deze behandeling voor u beschikbaar, afhankelijk van het niveau van uw aandoening. Het kan een zelfbehandeling zijn of een gewricht vervangende behandeling, afhankelijk van de resultaten van uw onderzoek. U moet een geregistreerd arts raadplegen die uw aandoening zal beoordelen en de juiste behandeling voor u zal geven.

Lees meer

Rugklachten

 

Add a Comment

Your email address will not be published.