Fysiotherapie

Fysio Noordwijk

Wat weet je over fysiotherapie?

Artsen verwijzen vaak naar fysiotherapie als massage. Zij beseffen dat er bij fysiotherapie veel meer komt kijken dan massage. Er zijn verschillende procedures voor fysiotherapie, waaronder: dan het rekken en strekken van de spier of het weefsel.

het sms’en van de spier of het weefsel. training van de spier of het weefsel (met behulp van standaardtechnieken voor versterking en stretching). het weefsel sms’en (met niet-standaard technieken, zoals vibratietherapie). Tapen is een fundamenteel onderdeel van de fysiotherapie. Het wordt gebruikt om de tremoren en spieren terug te brengen in hun normale, bruikbare en natuurlijke posities, wat kan helpen bij de preventie en behandeling van de ziekte van Parkinson (ontsteking van het zenuwstelsel).

Hoe kan een fysiotherapeut helpen? Een fysiotherapeut is opgeleid om u te helpen zich aan te passen aan wat er met uw lichaam aan de hand is. Zij helpen u te werken aan pijnvrije bewegingen. Ze helpen u ook om uw evenwichts-, gewrichts- en tekenoefeningen (goede houding en beweging) te verbeteren. Zij leggen de nadruk op het gebruik van uw lichaamsgewicht en op aanvullende behandelingen, zoals acupunctuur.

Zijn er waarschuwingssignalen of symptomen waar je op moet letten? U mag niet zwanger zijn als u bepaalde behandelingen van de fysiotherapie ondergaat. Ook vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, moeten een arts raadplegen voordat ze een revalidatieprocedure ondergaan. Het is zeer waarschijnlijk dat u sommige behandelingen niet zult kunnen ondergaan als u lijdt aan orthopedische aandoeningen. Als u open wonden, huidaandoeningen of verwondingen hebt, kunt u beter geen revalidatie ondergaan totdat u weer aan het werk of naar school gaat.

blaas- of nierinfecties

bloedstolsels,

veroudering,

hepatomegalie (grote rode uitslag)

Fasciose aderen (een aandoening waarbij de bloedsomloop van uw aderen stopt met een goede doorstroming),

amphitheiasis (vochtige huid of mijnworm),

ornithia (ornmentedsoftworm),

otitis (luizen)

Terugkerende been-, rug- of nekpijn

gebitsproblemen

Hoe wordt fysiotherapie toegepast? De meeste fysiotherapeuten gebruiken manuele technieken om uw spieren te rekken en te ontspannen. Ze kunnen ook gebruik maken van verschillende apparatuur zoals schuimrollers, schuimzuigers, wandelstokken en ballen. Manuele technieken worden gebruikt om specifieke gebieden aan te pakken en dragen bij aan de totale therapie. Sommige methoden beginnen langzaam, d.w.z. met de schuimzuigers of schuimrollers die de getroffen gebieden zachtjes masseren. Andere maken gebruik van grotere machines die een intensievere druk op het getroffen gebied uitoefenen. De ernstigste aandoeningen die het gebruik van machines vereisen, zijn meestal beroerte, epilepsie en de ziekte van Parkinson.

Geplande sessies

Fysiotherapeuten hebben een planningsgesprek om een programma door te nemen dat ze zullen gebruiken. Dit varieert afhankelijk van het individu. Een groep mensen plant samen een sessie. De groep maakt een lijst van iedereen die bij de sessie aanwezig moet zijn. Als het zover is, stuurt iedereen zijn lijst in, inclusief een therapeut die de lijst doorleest en iedereen op zijn beurt laat wachten. De therapeut laat iedereen wachten met zijn drukke agenda. Daarna komt de groep weer bij elkaar om te bespreken wat er besloten is.

De reden voor stretching – Het is een belangrijk onderdeel van fysiotherapie. Het helpt uw spieren voor te bereiden op de volgende behandeling. Tijdens het rekken worden de uiteinden van de spieren aangepast tot een kleine fractie van de oorspronkelijke grootte om stijfheid en verklevingen te verlichten. Hierdoor kan het beschikbare kussen van de spier ontspannen. Verklevingen kunnen in elk gewricht voorkomen, maar verklevingen in de elle boog en de knie komen vaak voor. Er bestaat zelfs een medische term voor verklevingen onder de mediale epicondylus (meximum Exam Combinei). De term is eigenlijk een bedenksel van de mediale epicondylus, beter bekend als de mediale epicondylus.

Add a Comment

Your email address will not be published.