Empowermenttraining voor uw kind

Weerbaarheidstraining Rotterdam

Er zijn talloze tradities en manieren om empowerment te beoefenen over de hele wereld. Sommige culturen gebruiken fysieke uitdagingen om de persoon uit te dagen te groeien en karakter op te bouwen, andere gebruiken peptalks met een ouder, of een ouder-kind peptalk. Spirituele opvoeding en empowerment zijn ook tradities die het zelfvertrouwen en de zelfliefde van een kind helpen groeien en vergroten.

Hierna volgen voorbeelden van verschillende empowerment-oefeningen: Een empowermenttraining kan praktisch, leuk en zeer succesvol zijn. De vorm kan variëren naargelang de leeftijd van uw kind. Sommige kinderen worden aangemoedigd om te tekenen; anderen worden aangemoedigd om hun kunstwerken te delen met andere kinderen of om hun favoriete liedje in het openbaar te zingen.

Er zijn individuele en groepsoefeningen waarvan bewezen is dat ze doeltreffend zijn om het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde te verbeteren. Deze oefeningen kunnen ouders samen met hun kinderen doen.

Wat is een empowermenttraining? Het is een korte, praktische en speelse training die uw kind helpt om zelfverzekerder en dus weerbaarder te worden en voor zichzelf op te komen. Dit kan in een groep of individueel en is voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Misschien overweegt u een empowermenttraining voor uw kind omdat u ziet dat hij of zij wel wat meer zelfvertrouwen kan hebben.

Als je kind in de kleuterklas tot en met de negende klas zit, dan is hij of zij automatisch drie tot vijf jaar oud. Dit is het begin van de jaren die de persoonlijkheid van uw kind vormen. U kunt met uw kind beginnen te werken vanaf zijn of haar geboortedatum, met de aanmoediging en steun van het gezin. Elke ouder draagt bij aan de ontwikkeling en het begrip van een kind. Het gezin kan in cirkels werken, zodat elk van de ouders kan deelnemen aan het tekenen, het schilderen, het zingen en het verbaal delen van hun kinderen. Daarna kun je verder gaan naar het volgende klaslokaal. Je kunt meer te weten komen door online te gaan en de website van je plaatselijke basisschool te bekijken.

Een groepsoefening bekend als “5 manieren om een ster van de dag te plukken.” Het opvoeren van 5 begrafenissen of verjaardagen voor een groep mensen is een uitstekende manier om positiviteit te delen met de gemeenschap in het algemeen. Sommige ouders gaan zelfs met hun kinderen op bezoek bij een vreemde en houden hen bezig met spelletjes of een ijsje eten.

Een andere manier om positiviteit te delen is het adopteren van een liefdadigheidsorganisatie in het gebied waar je woont. Elk gezin kan doneren aan een plaatselijk doel en iedereen kan dankbaarheid delen en trots zijn dat ze deel uitmaken van het team.

Kijk op de website van je plaatselijke psychologieclub. Schrijf enkele activiteiten op die de deelnemers in de klas doen en hang ze op aan de muur in het klaslokaal. Als uw kind in de 6e klas zit, kan uw kind ook een van de sprekers zijn tijdens de ouderavond in het midden. Een plaatselijke gediplomeerde verpleegster zal ook spreken over nieuwe methoden om stress te verminderen.

Lees meer

Weerbaarheidstraining

Bedrijfsfitness

Add a Comment

Your email address will not be published.