De moet vinden om verandering te accepteren

zonder zorgen in de wereld... hoe pensioen moet worden - leven stockfoto's en -beelden

Blijf je alles veranderen wat er op dit moment in je leven is? Zo ja, herken je de uitspraken: “Ja, maar het is te veel moeite”, “Ik ben in de war/overstuur” of “Ik was altijd beledigd.” Zie je in elke stelling onder de titel duidelijk waarom persoonlijke groei belangrijk is? Doe je nu de meest noodzakelijke en belangrijke dingen? Heb jij de moed om te veranderen?

Wat is persoonlijke groei?

Persoonlijke groei moet niet worden verward met het bereiken van een bepaald doel, of het hebben van een bepaald aantal dingen die je wilt. Simpel gezegd, persoonlijke groei is voor jou, de manier waarop je leeft, of de manier waarop je jezelf presenteert in de wereld. Persoonlijke groei is niet aangeleerd, maar ineens ontdekt.

Misschien zie je een tv-persoonlijkheid die altijd lijkt te “skiën naar het volgende”, misschien een populaire zangeres die voortdurend nieuwe fans opwarmt met haar nieuwste en grootste talent, en een beroemdheidsdieter wiens elke beweging een zorgvuldige gedachte lijkt te zijn uit plannen. We zeggen niet dat ze niet groeien, en het feit dat ze op hun huidige plaats van voordeel blijven, toont aan dat ze dat wel zijn. Behalve, volbrengen wat ze wilden doen, ‘ze groeien niet’.

Een definitie van persoonlijke groei kan duidelijk worden gezien in een leven dat evolueert in een bepaalde richting of positie in het leven, maar er is geen gedefinieerde methode die specifieke prestaties oplevert. Het kan worden “gezien” in de positieve veranderingen die plaatsvinden, of het kan worden gesublimeerd in negativiteit.

Zelfgroei heeft echter geen doel en leidt meestal niet tot prestatie. Integendeel, het richt een persoon meer op zijn innerlijke mogelijkheden en ontwikkelt een houding van positieve zelfreflectie. Deze paradox is geen nieuw fenomeen. In feite is het zo oud als de mensheid zelf. In de Bijbel staan ​​veel verhalen opgetekend van mannen en vrouwen die lichamelijk en geestelijk groeiden door beproevingen, spelletjes, conflicten en levensuitdagingen. Veel van deze mensen werden machtige mannen met een grote reputatie. Anderen werden nederige mannen, die niet trots waren op hun eigen prestaties en zich uiteindelijk vervuld voelden in hun zelfontwikkeling.

De drie sleutels tot succes van persoonlijke ontwikkeling:

1. Ontwikkel de beste ‘jij’.

Wat voor soort “jij” is, zal in de loop van de tijd veranderen. We veranderen allemaal terwijl we heilzame reacties geven op de oproepen van het leven. Rozig en gezellig blijven kan af en toe prettig zijn bij alle betrokkenen, maar het zal je niet lang tevreden houden.

2. Blijf flexibel.

Onze meest voedzame dosis toast zal ons weerhouden van creatieve en voedzame maaltijden. We moeten flexibel blijven voor de veranderingen die voor ons liggen. Als we rigide blijven en weerstand bieden aan verandering, kunnen we prikkelbaar en zelfs giftig worden in onze relaties. Houd altijd het grote geheel in gedachten en wees flexibel om op de hoogte te blijven van deze veranderingen.

3. Beheers de bron van je emotionele reactie.

Emotionele reacties op gebeurtenissen zijn uiterst moeilijk te beheersen, net als creativiteit. Denk eens aan de momenten in je leven dat die emoties destructiever waren dan nodig was. Was het in je opleiding? Was het tijdens je professionele carrière? Was het tijdens de relatie of opdracht dat je het minst wilde? Herinnert u zich een van deze ervaringen en de emoties die deze emoties bij u teweegbrachten? Hoewel we misschien in staat zijn tot meer productieve staten van zelfbeheersing door gepassioneerd en sterk te zijn, is dit voor velen van ons vaak niet haalbaar. Beheers daarom je emotionele reactie op situaties in het leven. Laat het uit je stromen. Houd het tevreden.

Persoonlijke groei, ongeacht waar we ons in het leven bevinden, is altijd een prachtige staat om in te verkeren. Het geeft ons meer controle over wat we kunnen doen en het overwinnen van de dingen die ons beheersen. Door metaforisch of feitelijk aan de bovenkant van uw tas te denken, kunt u de ingrediënten in uw recept blijven controleren. Als u tevreden bent met het behouden van een evenwicht in uw leven, onthoud dan dat u de controle heeft over wat u kunt doen. De sleutel tot een gemakkelijk leven van succes houdt in dat ieder van ons leert de volheid van persoonlijke groei te ervaren.

Add a Comment

Your email address will not be published.