De 4 belangrijkste vragen die je ooit zult stellen over

Relatietherapeut Haarlem

De 4 belangrijkste vragen die je ooit zult stellen over het werk van de therapeut is:

o Wat is de agenda van de coachee?

o Wat is het hoofddoel van de sessies?

Is dit echt goed voor de relatie?

Wie wil wat van mij in deze relatie?

Met een zaken- of persoonlijke coach, huur je ze in omdat ze je zullen helpen resultaten te bereiken. Het is hetzelfde als je met je partner of echtgenoot werkt. Zij helpen hen te krijgen wat ze willen of waar ze naartoe willen. Bij relatietherapie praat je met een psycholoog, psychiater of gediplomeerd relatie- en psychotherapeut om de etiketten te krijgen die je misschien voor jezelf gebruikt.

Wat gebeurt er met de Snelweg?

Volgens Dr. Nagel “helpt een deskundige relatietherapeut de cliĆ«nt zijn gedachten, gevoelens en gedrag te ordenen om hem te helpen zijn eigen unieke en gezonde ontwikkelingsproces te vinden en leidt hij hem naar de ‘gezonde’ wensen, behoeften en verlangens die ieder mens heeft voor zijn/haar relatie.”

Hoeveel koppels overwegen therapie voor het huwelijk van volgend jaar? Het gaat erom dat twee mensen samen komen waar ze willen zijn in het leven en niets anders.

Werkt deze thuis business voor de liefde?

Uit recent onderzoek van de American Psychological Association (APA) blijkt dat er meer dan een ernstig probleem is met relatie- en huwelijksstress. Volgens het nationale aggregaat dat te veel voorstelt ten behoeve van paren die ermee worstelen, “blijft 90% van de paren die in het huwelijk zijn gestrand last houden van problemen die zich tijdens het huwelijk hebben voorgedaan”, aldus Thomas Lovingjoy PhD, hoofdredacteur van het tijdschrift, “Personality and the lonely”. Dr. Lovingjoy beweert dat paren die de problemen eenmaal onder ogen zien, nog steeds in de relatie zitten – wat betekent dat ontmoetingen niet meer zijn dan kleine ruzies over onnozele dingen.

Er is dringend behoefte aan een nieuw contact. Volgens de American Psychological Association (APA) in 2011: “stellen die in een ongelukkig huwelijk leven, en die elkaar nooit op een hoger niveau van intimiteit hebben ontmoet, moeten hun relatie misschien dood of proberen terug te trekken naar hoe het vroeger was.” Is het tijd voor optellen en herhalen? Zijn we gewoon de verkeerde partner?

Een alleen richting willen maar obstakels om van een relatie te genieten?

Veel koppels, die door relaties reizen, realiseren zich dat hun relatie slechts een voorbijgaande relatie was. De relatie duurde echt maar kort, en het eindigde, maar de pijn blijft zo echt als de dag. De herinnering prikt een gat in je hart en doet je afvragen of je iets ooit zo graag gewild hebt. Er was een tijd en plaats voor een nieuwe echtgenoot, maar nu is het tijd en verlangen om verder te gaan.

Hoe stop je voordat de pijn je te pakken krijgt? Hoe kun je het lang genoeg volhouden om verder te gaan met je eigen leven? Je verdient het om nu het beste van je leven te maken, want als je doorgaat zul je jezelf niet in gevaar brengen.

Zelfs oude getrouwde stellen willen om de juiste redenen weer bij elkaar komen, en als dat lukt is de kans groot dat ze die speciale persoon weer in hun leven kunnen delen.

Ja, sommige mensen willen elkaar meteen weer ontmoeten. Ze willen opnieuw contact maken, zodat hun leven op een speciale manier verder kan gaan. Het begon met strubbelingen rond pushback en conflictoplossing, maar nu willen beide partijen weer verder met daten – gelukkig. Beiden willen een nieuwe en gepassioneerde relatie en zijn bereid om door de confrontaties te werken die de relatie naar de ondergang hebben geleid.

Zij willen hun leven weer oppakken zoals het voorheen was. Het is niet mogelijk om zo’n relatie in stand te houden, maar het is wel mogelijk om het op een laag pitje te zetten terwijl je andere verplichtingen aangaat voor je leven en je partner.

Waar heeft je relatie je verlaten?

Voor sommige paren kan relatietherapie precies dat bewerkstelligen en hen helpen oude kwetsuren los te laten, relatiewonden te helen en hun relatie nieuw leven in te blazen. Het resultaat is een hernieuwde kracht, nadruk op saamhorigheid, en een nieuw gevoel van passie en doel in het leven.

Hoe doe je dat, om de relatie en het hele proces weer tot leven te brengen?

1. Zoek hulp om je verlangens voor je relatie en het relatieproces te verduidelijken.2. Beslis over een pad dat zinvol voor je is.3. Leer hoe je grenzen kunt stellen voor jezelf en anderen.4. Leer een nieuw persoon in je leven te daten zodat je interrelatie sterker kan blijven.5. Geef je relatie zelf de schuld voor de vreugden die je in je hele leven hebt ervaren.6. Zet persoonlijke kwesties die je in je relatie achterhouden opzij. Het kan zijn dat je een deel van je ondergang hebt bereikt en geabsorbeerd en dat je even moet gaan zitten om tot rust te komen.

Overweeg eerst, en schrijf dan, enkele suggesties voor u om te doen voor uw eigen egocentrisme in relatie.

Lees meer

Holistische psycholoog

Add a Comment

Your email address will not be published.