Carrière Coach

Loopbaancoach Haarlem

Veel mensen hebben hun huiswerk vooraf gedaan over hoe ze hun carrière vooruit kunnen helpen en voor velen heeft dat gewerkt en zijn ze nu echt tevreden met de situatie. Wat ze niet weten is dat er altijd meer bereikt kan worden, vooral bij het plannen en implementeren van loopbaanveranderingen. Een loopbaancoach zal voor het individu het programma opstellen om de noodzakelijke beslissingen te nemen, deze duidelijk te communiceren en de ideeën achter de nieuwe doelen te implementeren.

Klinkt te simpel en voor de hand liggend, is het niet? Dit is wat een loopbaancoach stap voor stap zal doen:

1. Eerst zal hij met de kandidaat spreken en uitzoeken wat goed en wat fout is. Luister heel goed naar beide delen van het antwoord. Als de klant voldoet aan de behoeften van zijn werkgever, zal hij tevreden zijn. Als de klant door duidelijke communicatie werkelijk vervult wat het bedrijf nodig heeft, is het goed voor hem. Als beide partijen het eens zijn over wat het nieuwe loopbaandoel moet zijn, kijkt hij of hij in staat is het idee uit te voeren. Een loopbaancoach zal het carrièrepad van zijn cliënt volgen en hem net zo lang volgen tot hij is waar hij wil zijn.

2. Zodra een idee is uitgewerkt, zal een coach met de beste mensen in het veld van dat bedrijf spreken om er zeker van te zijn dat het werkt zoals het hoort te werken. Wanneer het een eenvoudig geval lijkt van communiceren wat er gedaan moet worden. De coach beslist of de nieuwe loopbaanverandering voor alle betrokkenen gaat werken. Zo niet, dan is het de moeite waard om door te gaan en zo ja, dan geeft hij de cliënt zijn aanbevelingen.

3. Als alles positief is over de nieuwe loopbaan zal de loopbaancoach toestemming vragen voor een volgende stap. (Dit is waar de meeste cliënten stoppen met het programma).

4. Zodra de nieuwe loopbaanverandering is doorgevoerd, gaat de loopbaancoach na of de cliënt tevreden is. Als hij gelukkiger en vruchtbaarder is zal een baas dat merken. Waarschijnlijk zal de cliënt direct verslag gaan uitbrengen aan de coach om te zeggen hoe het heeft uitgepakt.

Door met een loopbaancoach te werken voordat je naar een echte workshop over loopbaanverandering gaat, kun je misschien een hele loopbaanverandering voor jezelf doormaken. Het kan zelfs zo zijn dat je de loopbaancoach gaat helpen bij het vinden van beschikbare banen na de loopbaanverandering. Je mag jezelf niet arrogant opstellen (zou je niet willen dat iemand die je niet hoeft te vertellen wat je zou moeten doen, je helpt? En op tijd eerlijk is)? Dit is een waarschuwing:

Om effectief met een loopbaancoach te kunnen werken en daadwerkelijk veranderingen in je loopbaan aan te brengen, moet je samenwerken met iemand die bereid en in staat is om te luisteren naar wat jij nodig hebt om te doen. Een loopbaancoach zal je vertellen wat “zou kunnen werken” om een probleem op te lossen of een doel te bereiken. Het is heel belangrijk dat je aankomt zonder vooropgezette ideeën die je weer uit de nieuwe loopbaan zullen trekken als je dichterbij komt.

U kunt ook proberen de hele workshop over te slaan. Blijf bij je eigen sterktes, vaardigheden en bekwaamheden. Bedenk dat de loopbaancoach je eigenlijk alleenmaar helpt om je eigen unieke sterke punten, vaardigheden en bekwaamheden bloot te leggen. Of je kunt een loopbaanadviseur in de arm nemen om je te helpen je loopbaanverandering zelf uit te werken. Veel succes!

Lees meer

Burnout re-integratie

Add a Comment

Your email address will not be published.